Naar de hoofdinhoud
Alle collectiesIntroductie
Overstappen vanaf een andere facturatiedienst naar Bolhub
Overstappen vanaf een andere facturatiedienst naar Bolhub

Een handig stappenplan voor als je momenteel handmatig of via een andere dienst facturen aanmaakt en uploadt naar bol.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Voorbereiding

  • Stopzetten van huidige facturatie: Bepaal een datum waarop je stopt met je huidige manier van factureren, bijvoorbeeld het einde van de maand. Dit is de laatste dag waarop je handmatig of via je huidige dienst facturen maakt.

  • Bestellingen verwerken: Zorg ervoor dat alle bestellingen die je v贸贸r deze datum ontvangt, zijn verzonden en gefactureerd. Als je bijvoorbeeld op de 31e een bestelling ontvangt en deze op de 1e van de nieuwe maand verzendt, zal Bolhub de factuur met de verzenddatum van de 1e maken. Dit betekent dat alle facturen correct gedateerd zijn op basis van de verzenddatum.

Inrichten van Bolhub

  • Instellen van de startdatum: In Bolhub kun je een datum instellen vanaf wanneer de facturering via Bolhub moet starten. Deze datum kan maximaal 30 kalenderdagen terugliggen vanaf het moment dat je je winkel in Bolhub hebt aangemaakt en we gegevens hebben kunnen ophalen bij bol.

  • Zorg ervoor dat de nummering van de nieuwe facturen aansluit op de laatste factuur die je zelf of via je huidige dienst hebt gemaakt. Dit houdt je administratie consistent en overzichtelijk.

  • Facturen genereren zonder te uploaden: je kunt ervoor kiezen om facturen wel te laten genereren door Bolhub, maar (nog) niet automatisch te laten uploaden naar bol. Dit geeft je de mogelijkheid om ze handmatig te controleren en/of te uploaden naar bol. Je kunt deze functionaliteit altijd later alsnog inschakelen.

Bekijk dit artikel voor meer informatie over het bepalen van je factuurnummering. Mocht je nog vragen hebben of hulp nodig hebben tijdens de overstap, neem dan gerust contact op.

Was dit een antwoord op uw vraag?