Naar de hoofdinhoud
Alle collectiesIntroductie
Je Bolhub dashboard
Je Bolhub dashboard

Belangrijke statistieken over je bestellingen en facturen direct zichtbaar na het inloggen.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het Bolhub dashboard is het eerste dat je ziet zodra je bent ingelogd. Het geeft je in één oogopslag de belangrijkste informatie over hoe het gaat met je verkopen op bol.

Synchroniseren met bol

Voordat we het dashboard kunnen tonen zorgen we ervoor dat we volledig "in sync" zijn met de gegevens op bol. Tot die tijd zie je onderstaande lader in beeld die aangeeft hoever we zijn met het ophalen van informatie. Zodra we klaar zijn met synchroniseren ververs je de pagina of klik je op "Ga naar dashboard".

Informatie op het dashboard

Het dashboard bestaat uit een aantal componenten:

Status synchronisatie

Rechtsboven in beeld zie je de actuele status van het synchroniseren van informatie met bol. Zo zie je direct hoe actueel de data is die op het dashboard wordt getoond.

Tijdens een sychronisatieronde:

Zodra de synchronisatie klaar is:

Aantal openstaand en verzonden

Direct daaronder zijn twee blokken zichtbaar; het linkerblok toont het aantal openstaande bestellingen, het rechterblok het aantal vandaag verzonden bestellingen:

Aantal orders en orderwaarde per periode

De drie blokjes onder dit kopje geven waardevolle inzichten over de verkoopprestaties in verschillende periodes. Je ziet hier het aantal bestellingen en de totale orderwaarde, zowel in absolute cijfers als in procentuele verandering ten opzichte van een eerdere vergelijkbare periode. De drie periodes die worden vergeleken zijn:

Vandaag vs. gisteren:

  • Beschrijving: Dit blokje vergelijkt het aantal bestellingen en de totale bestelwaarde van vandaag tot nu met die van gisteren op hetzelfde tijdstip.

  • Voorbeeld: Als het nu 14:00 uur is, zie je de cijfers van vandaag tot 14:00 uur en vergelijk je die met de cijfers van gisteren tot 14:00 uur.

Deze week vs. vorige week:

  • Beschrijving: Hier wordt de huidige week (vanaf maandag) tot nu vergeleken met dezelfde periode in de vorige week.

  • Voorbeeld: Als het vandaag donderdag is, zie je de cijfers van deze week vanaf maandag tot en met nu, vergeleken met de cijfers van vorige week maandag tot en met donderdag hetzelfde tijdstip.

Deze maand vs. vorige maand:

  • Beschrijving: Dit blokje vergelijkt de prestaties van de huidige maand tot nu met dezelfde periode van de vorige maand.

  • Voorbeeld: Als het vandaag de 15e is, zie je de cijfers van de 1e tot de 15e van deze maand (tot nu) en vergelijk je die met de cijfers van de 1e tot de 15e van de vorige maand (hetzelfde tijdstip).

Met deze overzichten krijg je snel en eenvoudig inzicht in hoe je verkoopprestaties zich ontwikkelen in vergelijking met eerdere periodes.

Grafiek met aantal bestellingen per periode

In een staafdiagram laten we zien wat je aantal open, verzonden en geannuleerde orders zijn over een geselecteerde periode. Standaard staat deze op 'afgelopen 30 dagen'. Het geeft je in één oogopslag een goede indruk van het verloop in je orderaantallen.

Was dit een antwoord op uw vraag?