Naar de hoofdinhoud
Alle collectiesFactuurFlow
Overstap vanaf een andere factuurdienst of nummerreeks
Overstap vanaf een andere factuurdienst of nummerreeks

Belangrijke informatie voor een naadloze overgang naar Bolhub.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wanneer je overstapt naar Bolhub en gebruik gaat maken van FactuurFlow en je tot nu toe via een andere dienst (of handmatig) facturen hebt gemaakt, is het belangrijk om een paar stappen te volgen om een naadloze overgang te garanderen.


Stap 1: Stopzetten van je huidige facturatiedienst

  1. Bepaal op welke dag je stopt met het genereren van facturen via je huidige dienst. We nemen als voorbeeld 10 juni.

  2. Zorg ervoor dat je huidige dienst het genereren van facturen stopt op middernacht, dus 10 juni om 23:59. Dit voorkomt overlappende facturen met FactuurFlow.

Stap 2: Instellen van de startdatum in FactuurFlow

  1. Stel de startdatum in FactuurFlow in op de dag na je stopdatum. In bovenstaand voorbeeld stel je de startdatum dus in op 11 juni.

  2. Is je huidige facturatiedienst komende periode nog actief? Je kunt ook een datum in de toekomst opgeven vanaf wanneer Bolhub facturen moet aanmaken. Deze datum kan zo ver in de toekomst liggen als je wilt.

Stap 3: Factuurnummersjabloon bepalen

  1. Noteer het laatst gegenereerde factuurnummer van je huidige dienst. In Bolhub stel je vervolgens de factuurnummering zo in dat deze naadloos aansluit op dit nummer.
    Was je laatste factuurnummer bijvoorbeeld ORD-1024, dan geef je bij het "volgend nummer" 1025 op. Als factuurnummersjabloon gebruik je dan "ORD-{id}". In dit kennisbankartikel lees je alles over hoe je je factuurnummersjabloon kunt configureren.

Belangrijke aandachtspunten

  1. Verzenddatum: Alle bestellingen die op de startdatum van FactuurFlow verzonden worden door bol, worden meegenomen door Bolhub en daarvoor factureren gegenereerd.

  2. Factuurdetails van bol: bol geeft de factuurdetails van je klant tot maximaal 30 dagen in het verleden terug nadat je klant bij Bolhub bent geworden. Voor verkopen van v贸贸r deze datum wordt de factuur wel aangemaakt, maar niet automatisch ge眉pload, mocht je automatische uploadfunctie hebben aangezet. Deze facturen zijn wel beschikbaar om te downloaden.

Was dit een antwoord op uw vraag?