Naar de hoofdinhoud
Alle collectiesJe bestellingen
Je bestellingenoverzicht
Je bestellingenoverzicht

Het bestellingenoverzicht in Bolhub biedt je een gedetailleerd overzicht van al je bestellingen van bol.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

In dit artikel leggen we uit hoe je kunt filteren, zoeken en hoe je de verschillende statussen van je bestellingen kunt begrijpen.

Zoeken naar een specifieke bestelling of filteren op status

Gebruik één van de statusbenamingen bovenaan het overzicht om te filteren op de status van een bestelling, of gebruik de zoekfunctie om snel een specifieke bestelling te vinden door bijvoorbeeld de bestelnummer of klantnaam in te voeren.

Extra kolom voor Factuurstatus (met FactuurFlow)

Als je FactuurFlow hebt geactiveerd, zie je een extra kolom in je bestellingenoverzicht met de status van de gegenereerde factuur voor elke bestelling. Dit geeft je direct inzicht in welke bestellingen al een factuur hebben en wat de status daarvan is.

Bestellingdetails bekijken

Klik op een regel in het overzicht om de details van de bestelling te bekijken. Hier vind je uitgebreide informatie over de bestelling, de klant en de verzendstatus. Lees hier alles over bestellingdetails.

Betekenis van de bestellingsstatussen

Het is belangrijk om de verschillende statussen van bestellingen te begrijpen zodat je goed kunt volgen wat er met je bestellingen gebeurt.


  • De bestelling heeft de status 'open' zolang er nog geen enkele orderregel is verzonden of wanneer de bestelling net is opgehaald door Bolhub. We zijn dan nog bezig met het ophalen van alle details.


  • De status 'deels verzonden' wordt toegewezen wanneer één of meerdere (maar nog niet alle) orderregels zijn verzonden. Dit betekent dat de bestelling gedeeltelijk is afgehandeld.


  • Wanneer alle orderregels van de bestelling zijn verzonden, krijgt de bestelling de status 'verzonden'.


  • Als er geen actieve orderregels meer zijn in de bestelling, wordt deze als 'geannuleerd' gemarkeerd.

Door een bestelling aan te klikken zie je op de bestellingdetailpagina alle details rondom bestelde artikelen, verzendstatus en (na activatie van FactuurFlow) de status van de aangemaakte factuur.

Was dit een antwoord op uw vraag?