Alle collectiesKoppelingen
Je bol-account koppelen via de API van bol

Zo koppel je snel en eenvoudig je bol-account aan Bolhub

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Hoe krijg ik toegang tot mijn bol-account voor het ophalen van bestellingen?

Voordat we je bestellingen kunnen ophalen, hebben we toegang nodig tot je bol- account. Dit kan eenvoudig via de Retailer API van bol. Hiermee kunnen we automatisch alle benodigde gegevens voor je ophalen. Je kan de machtiging zelf elk moment weer intrekken.

Inloggen op je bol-account

Om toegang te krijgen tot je bol-account, moet je eerst inloggen op je verkoopaccount. Hiervoor heb je een account met beheerdersfunctionaliteit nodig.

Toegang krijgen via de API

Nu je bent ingelogd kun je zogenaamde "API credentials" aanmaken. Deze credentials heeft Bolhub nodig om te kunnen communiceren met bol. Volg hiervoor de onderstaande stappen:

1. Klik rechtsboven op je accountnaam en selecteer "Instellingen":

2. Kies links onder het uitklapmenu "Diensten" voor "API Instellingen"

3. Kies in het blok "Client credentials voor de Retailer API" voor "Aanmaken"

4. Vul een naam in voor de API-gebruiker, bijvoorbeeld "Bolhub"
    ā€‹

5. Kopieer de API key (formaat xxxxxxx-xxxx-xxxx-xxxx-xxxxxxxxxxxx)

6. Klik op "Toon secret" en kopieer de volledige tekst uit het grijze vlak
    ā€‹

7. Vul zowel de API Key als API secret in bij de instellingen in Bolhub:

8. Druk op "Opslaan" en wij checken direct of we verbinding kunnen maken - je koppeling is nu opgezet!

Toegang intrekken

Wil je de verbinding tussen je bol-account en Bolhub weer stopzetten dan kan je op deze pagina ook de Retailer API-credentials weer intrekken door de Bolhub gebruiker te verwijderen. In dat geval zullen we je hierover informeren. Je kan altijd met een nieuwe gebruiker verder gaan, bijvoorbeeld na je proefperiode. Wil je geen gebruik meer maken van Bolhub dan raden we je aan om je credentials te verwijderen.